تعمیر چیلر
تعمیر چیلر کاری تخصصی محسوب گردیده و برای انجام امور تعمیرات نیز لازم است از افراد کاردان و با تجربه استفاده شود. جهت ارائه مقاله ای تخصصی در رابطه با تعمیر چیلر لازم است همیشه اقدام به توضیح موارد آن که در این جا تعمیر چیلر می باشد نماییم. تعمیر چیلر یا هر چیزی، احتیاج به داشتن اطلاعاتی کافی در رابطه با آن موضوع خواهد بود.
برای تعمیر چیلر نیز شما لازم است ابتدا چیلر را معرفی کرده و سپس به سراغ ایراد و نام بردن قطعات آن نمایید، و در نهایت به سراغ مشکلات چیلر و تعمیر و حل مشکلات چیلر روید. به همین منظور ما در اینجا برای عنوان و ایراد مقاله ای در خصوص تعمیر چیلر، قطعات و ویژگی ها و طرز کار عمومی چیلر از نظر مکانیکی و هم چنین تابعیت آن از قوانین علمی همچون شیمی را ارائه خواهیم نمود.
تعمیر چیلر و مشکلات معمول و رایج آن
در مبحث تعمیر جیلر نیز مانند تمامی دستگاه های مکانیکی معمولا از واژه "تعمیر و نگهداری" استفاده می شود. در نتیجه در این مبحث نیز بحث نگهداری اهمیت بالایی دارد. پس کار کرد و نگهداری درست را لازم است بیش از و هم چنین پیش از بحث تعمیر چیلر در نظر گرفته و آنها را لازم است جزء اولویت ها در مدیریت و برنامه ریزی مصرف هزینه و انرژی در هر مجموعه ای در نظر گرفت. کارکرد و نگهداری نادرست چیلر ها می تواند باعث افزایش هزینه در بخش مصرف انرژی، عملکرد و قابلیت اطمینان پایین سیستم و کاهش عمر اجزاء آن شود.
چیلر نیز نوعی وسیله صنعتی محسوب گردیده و مانند تمامی وسائل صنعتی در صورت استفاده نادرست می تواند دچار مشکلاتی گردد، علاوه بر ایجاد مشکل، که خود باعث ایجاد نیاز به تعمیر چیلر خواهد شد، و در پی آن برای شما هزینه به دنبال خواهد داشت، بازدهی آن نیز کاهش یافته و به همین نسبت هزینه های شما در بخش مصرف انرژی را نیز افزایش خواهد بخشید.
شایعات در رابطه با تعمیر چیلر
مثلا باور برخی به این مورد جلب گردیده است که می توان با افزایش دبی حرارتی (میزان حجم خنک کردن دما) شما می توانید میزان آب سرد بیشتری نیز دریافت دارید، این در تئوری کاملا درست و دقیق می باشد، ولی باید اعتراف کرد که سخنی کاملا ناآگاهانه محسوب می شود.
علت این امر این است که زمانی که شما در عمل افزایش دبی را ایجاد می نمایید، و این مقدار از مقدار حداکثری ای که سازنده اعلام کرده است بیشتر می شود، علاوه بر کاهش بازدهی در داخل دستگاه و مصرف انرژی آن، شما با مشکل دیگری نیز دست به گریبان خواهید شد، و آن بوجود آمدن خوردگی در لوله های انتقال ماده مبرد خواهد بود.
رسوب گرفتگی و تعمیر چیلر
یکی دیگر از خرابی های معمول در چیلر ها، رسوب گرفتگی و یا ایجاد خوردگی لوله های استفاده شده در چیلر می باشد. به منظور حل این مشکل می توانید از پوشش های اپوکسی استفاده نمایید، شما می توانید جهت تهیه اپوکسی به شرکت های فعال در این زمینه مراجعه نموده و در صورت استاندارد و معتبر بودن این شرکت ها می توانید با خیال راحت اینکار را انجام به انجام برسانید.
علاوه بر این با توجه به اینکه چیلر از اجزاء مشخصی تشکیل شده است، محل خرابی آن را می توان به راحتی تشخیص داد چرا که در هنگام خرابی مشخص است که کدام جزء کار نمی کند. برای مثال ممکن است در هنگام خرابی، سیستم کاری چیلر شما موجب تولید سر و صدای بیشتری شود، مقدار انرژی استفاده شده در داخل سیستم بیشتر شود و یا مهمتر از همه اینکه کار اولیه خود یعنی سرمایش را به درستی نتواند انجام دهد.
سرویس کردن چیلر
علاوه بر این، یک سری از مشکلات نیز وجود دارند که ممکن است به آسانی قابل تشخیص نباشد، به همین دلیل است که بازبینی و سرویس کردن فصلی آن اهمیت بسیار زیادی پیدا خواهد کرد. در زیر به معرفی اجزائی می پردازیم که امکان خرابی بالاتری تری داشته و در طی زمان به همین علت نیاز به تعمیر پیدا می کنند. کمپرسور، کندانسور، اواپراتور، سیکل سیال کاری فرآیند، و در نهایت سیکل کندانسور
موارد مهم قبل و بعد از تعمیر چیلر
به دلیل ضروریت نگهداری درست از چیلر لازم است در این جا به 5 نکته اساسی در نگهداری چیلر و افزایش طول عمر آن اشاره ای هر چند کوتاه داشته باشیم:
-
بصورت روزانه اطلاعات را ثبت کنیم
ثبت اطلاعات روزانه مثل نرخ دبی جریان، درجه های حرارتی که در طی روند کاری خود در طی یک روز به ما نشان می دهد، و اطلاعات مهم دیگر می تواند به شما کمک نمایند تا در صورت ایجاد خرابی به سرعت آن را پیدا کرده و با استفاده از یک تعمیر کار چیلر مجرب به راحتی و با کمترین هزینه ممکن، آن را تعمیر کنید. این کار به شما کمک می کند تا هزینه های تعمیر چیلر را کاهش داده و از خرابی های اساسی آن نیز در آینده جلوگیری کنید.
-
بصورت منظم از آب تصفیه شده استفاده کنید
به دلیل استفاده گسترده از چیلر های آبی، استفاده از تصویه آب امری بسیار مهم تلقی می شود، چرا که با اینکار می توان از رسوب گیری، خوردگی و رشد جلبک جلوگیری کرد. همچنین برای سیکل های بسته نیز می توان از تصفیه کننده های شیمیایی استفاده نمود. فیلتر ها نیز باید هر سه ماه تمیز شوند تا از افزایش آلودگی با بیشترین میزان بهره وری ممکن جلوگیری شود.
-
جلوگیری از هرگونه نشتی کوچک
نشتی های کوچک در سیستم چیلر می تواند منجر به ایجاد مشکالت به مراتب بزرگ شود. بر این اساس، هرگونه نشتی ای که در مسیر آب بوجود آید، باعث می شود تا رطوبت نا خواسته تولید گردد، که همین امر می تواند باعث بوجود آمدن اسید خورند ای شود. علاوه بر این، خود رطوبت نیز، باعث پوسیده شدن اجزاء چیلر گردیده و آن ها را به مرور از کار می اندازد. در نتیجه حتما هر سه ماه یکبار کل سیستم چیلر خود را برای یافتن نقاط نشتی احتمالی چک کنید.
-
لوله های سیستم چیلر را تمیز کنید
بهره وری کلی سیستم به شدت به بازده انتقال حرارت در لوله های اواپراتور و کندانسور بستگی خواهد داشت. با تمیز نگه داشتن این لوله ها است که شما خواهید توانست تا چیلرتان به خوبی نگهداری کنید. تمیز کردن این لوله ها می تواند هم بصورت فیزیکی و با استفاده از فرچه صورت پذیرفته، و هم با استفاده از مواد شیمیایی به صورتی مطمئن تمیز گردد.
-
تجزیه و تحلیل روغن و مبرد را به طور منظم انجام دهید.
با بررسی و آنالیز کردن روغن و مبرد موجود در سیستم چیلر می توان از مشکلات بزرگ تر که ممکن است در آینده بوجود آید جلوگیری کرد. علاوه بر این، بررسی مرتب مبرد می تواند به کاهش مشکلات آلودگی نیز کمک کند. و همچنین بررسی روغن نیز می تواند مشکلات اساسی، مثل مشکلاتی که در کمپرسور ایجاد می شود، یا ایجاد رطوبت در روغن را بر طرف نماید.
اقدامات اولیه در تعمیر چیلر
در تعمیر چیلر اگر دستگاه شما در عملکرد خود دچار اختلال شده است، ابتدا تمام شیرها را بررسی کنید و مطمئن شوید جریان برق در دستگاه وجود دارد و پمپ ها دچار انسداد نشده اند. همچنین فشار در بازۀ استاندارد قرار داشته باشد. همچنین اگر دستگاه را تازه نصب کرده اید و از میزان عملکرد آن رضایت ندارید، سعی کنید دستگاه را از تاثیر شرایط جوی (مثلا تابش خورشید) دور کنید. همچنین ممکن است ظرفیت چیلری که خریداری کرده اید، کمتر از میزان نیاز قرار داشته باشد.
اقدامات ثانویه در تعمیر چیلر
در تعمیر انواع چیلر اگر اقدامات اولیه کارساز نبودند نیاز به یک متخصص با تجربه در زمینه انجام تعمیرات چیلر خواهید داشت. نداشتن تجربۀ کافی در تعمیر چیلر می تواند نه تنها خطرناک بوده، بلکه موجب اتلاف انرژی بیشتر و بوجود آمدن هزینه های جانبی بیشتر برای شما گردد. از سوی دیگر، ممکن است باعث شود، اجزا و قطعات آن تحلیل رفته و به این ترتیب باعث خواهد شد تا شما در بازه های زمانی کوتاه تری به حضور یک تعمییر کار نیاز پیدا نمایید و در نتیجه همین مورد هزینۀ تعمیر شما هم بالاتر خواهد رفت. بطور کلی در صورت عدم استفاده از یک تعمیر کار کاردان و با تجربه می تواند موجب شود تا عیب اصلی همچنان پابرجا باقی مانده و بعد از مدتی همان قطعه مجددا خراب شده و مجددا نیاز به تعمیر پیدا نماید.
تعمیر چیلر تراکمی، صنعتی و جذبی
همیشه ما انتظار داریم تا فن آوری های بخصوص نوین محصولاتی به ما ارائه نمایند که کارکردی 100 درصدی را دارا بوده و البته نیز هیچ ایرادی در زمینه کاری نداشته باشند. ولی در عمل، همیشه با مشکلاتی دست به گریبان خواهیم شد، می توانیم از بسیاری از این مشکلات جلوگیری نماییم، ولی باز مواظب باشید تا به دام همان نوع تفکر که در ابتدا عنوان داشتیم نیفتید، یعنی نمی توان از تمامی مشکلات به صورتی 100 درصد پیش گیری نمود. با همین مقدمه به سراغ موضوع این مقاله می رویم،
درست است که پیش گیری و انجام اعمالی در جهت هر چه بیشتر به تعویق انداختن عمل تعمیر کاری هوشمندانه محسوب می شود، ولی باز هم در طی زمان شما نیاز به مراجعه به یک تعمیرکار با تجربه و کاردان خواهید داشت. در کنار اعمال تاسیساتی که صد در صد می تواند بازدهی و طول عمر دستگاه شما (حال هر دستگاهی که می خواهد باشد) را افزایش می دهد، و میزان هزینه های شما را کاهش خواهد داد، در برخی از موارد خود انجام تعمیرات نیز می تواند باعث کاهش هزینه های بلند مدت شماشده و حتی افزایش طول عمر دستگاه شما طی مدت زمان بیشتری گردد.
تعمیر چیلر به منظور بهینه سازی
در واقع باید نوع هزینه های جانبی دستگاه ها را به سه دسته تقسیم نماییم، هزینه نخست که از همه عاقلانه تر و از همه کمتر می باشد را باید محاسبه هزینه های تاسیساتی (نگهداری و جلوگیری از ایجاد خرابی های زیاد) بنامیم.
این مقدار هزینه را در واقع هزینه های پیشگیرانه نام گذاری می نماییم. عاقلانه ترین و بهترین نوع هزینه است و در صورت انجام شدن به صورتی دقیق حتی می تواند تا 100 درصد در طی مدت زمان خاصی برای شما صرفه جویی در هزینه های تعمیراتی را به همراه داشته باشد.
تعمیر چیلر در مرحله دوم قرار دارد
مرحله دوم از هزینه های جانبی دستگاه ها را باید به مرحله تعمیر چیلر تعبیر نمود. این مرحله درست است که ممکن است اشتباه گرفته شود ولی برای توضیح ساده تر می توانیم از این عبارت استفاده نماییم که هر چقدر هم که شما هزینه های تاسیساتی را به درستی و طبق برنامه ای مدون پیش ببرید، باز هم دستگاه می تواند در طی زمان با مشکلاتی ناخواسته و یا خواسته روبرو گردد، در این مرحله شما نیاز به تحمل هزینه ای به مراتب بیشتر از هزینه های تاسیاتی خواهید داشت تا بتوانید بطور موقتی قسمتی از ایرادات کار سیستم خود را برطرف کرده و تا مدتی عمر مفید آن را افزایش دهید.
پس از تعمیر چیلر باید به سراغ تعویض آن رفت
مرحله سوم و سنگین ترین مرحله را باید مرحله تعویض کل سیستم مورد نظر که در این جا چیلر می باشد معرفی نمود. در صورتی که دیگر هزینه های تعمیراتی نیز مثمر ثمر واقع نگردد، ناچار به تعویض دستگاه و تحمل هزینه های بسیار زیاد آن خواهید بود.
انواع چیلر های صنعتی
چیلرهای صنعتی با توجه به نوع خنک کننده هوایی که در آن ها به کار گرفته شده است به سه دسته متفاوت تقسیم می گردند: الف – چیلرهای هوایی ب – چیلرهای آبی ج – چیلرهای تبخیری یا جذبی
چیلرهای هوایی
چیلرهای هوایی همان طور که از نام آن ها هویدا می باشد، از طریق لوله هایی که در طول شبکه کشیده می شود، به کمک هوایی که در این لوله ها جاری است به راحتی گرمای هوای داخلی را به خود جذب کرده و آن ها را به مخزنی خاص که لوله ها را در معرض هوای آزاد قرار می دهد وارد می سازند، در این مخزن، گرمایی که از فضای داخلی گرفته شده و بوسیله گاز داخل این لوله ها (هوا) به این مکان آورده شده است، تخلیه گردیده و مجددا گاز (هوای) لوله که اکنون خنک شده است وارد محیط می گردد تا یکبار دیگر این چرخه را تکرار نماید.
در رابطه با موارد کاربرد چیلرهای هوایی لازم به توضیح می باشد که معمولا از چیلرهای هوایی در محیط هایی بهره گرفته می شود که نیازمند ظرفیت تبریدی به میزان 15 تا 1500 تن خنک سازی می باشند، این مدل از چیلر ها از سیکل تبرید تراکمی بهره می گیرند.
چیلرهای آبی
چیلرهای آبی از طریق لوله هایی که در طول شبکه کشیده می شود، به کمک آبی که در این لوله ها جاری است به راحتی گرمای هوای داخلی را به خود جذب کرده و آن ها را به مخزنی خاص که به اصطلاح به آن برج خنک کننده می گویند، وارد می سازند، در این این برج خنک کننده است که گرمایی که از فضای داخلی گرفته شده و بوسیله آب داخل این لوله ها به این مکان آورده شده است، گرمای داخلی خود را تهویه کرده یعنی از دست داده و مایع خنک شده در این مکان، مجددا از طریق همین لوله ها یا کانال های داکتی کشی شده وارد چرخه سیستم گردیده و به تمامی محیط داخلی باز گشته و کل محیط را یکبار دیگر دور زده و هر چقدر حرارت که می توانند از محیط جمع آوری خواهند کرد.
نقاط قوت و ضعف چیلر های آبی
در رابطه با نقاط قوت این سیستم باید به عدم استفاده از آب در این سیستم اشاره کرد که امروزه تقریبا مشکل اصلی در مصرف انرژی محسوب می گردد، از طرف دیگر نقطه ضعف بزرگ این سیستم نیز این است که از فن استفاده نموده و به همین دلیل این فن های سر و صدای زیادی را تولید کرده و باید یاد کنیم که بزرگ ترین مشکل این مدل از چیلر ها نیز دارا بودن میزان سر و صدای بسیار زیادی است که هنگام کار تولید کرده و موجب ایجاد مزاحمت بسیاری برای افراد خواهند شد.
تعمیر چیلر آبی
در صورت خرابی چیلر آبی و یا نیاز به تعمیر چیلر آبی میتوانید از متخصصان چیلر تهویه مشاوره رایگان بگیرید.
چیلر آبی و کاهش مصرف انرژی
استفاده از چیلر های آبی، باعث می شود تا مصرف انرژی تا بیش از 15 درصد کاهش پیدا کرده و همچنین به دلیل استفاده نشدن از هواکش و فن در این نوع چیلر، مواردی که در چیلر های هوا از آنها استفاده می شود، در هنگام کارکرد صدای کمتری نیز تولید می کند. در رابطه با نقاط ضعف این چیلر نیز باید اضافه نمود که به دلیل استفاده از برج خنک کننده میزان فضای بیشتری را از چیلر هوایی اشغال نموده و همچنین به دلیل مصرف آب در لوله ها نیز برای مکان های خشک و دارای مشکل کم آبی مناسب نبوده و به صرفه نیز نخواهند بود.
چیلر تراکمی
چیلر تراکمی تبخیری تقریبا شبیه به چیلر های آبی می باشند. این نوع چیلر ها با استفاده از رطوبت آب و قوانین سرمایش تبخیری به جای استفاده از تبرید جذبی از روش تراکم بخار بهره می گیرند. همین استفاده از این روش تراکم بخار باعث شده است تا چیلر های تراکمی تبخیری را نسبت به چیلر های هوای سنتی کارآمد تر گردیده، اما در حالت کلی بازده این نوع چیلر از چیلر های آبی به مراتب پایین تر می باشد. یکی از مزایای این مدل از چیلر ها نسبت به چیلرهای آبی را باید عدم استفاده این مدل از چیلر ها از برج خنک کننده نامید، به همین علت، این مدل از چیلر ها نیاز به ایجاد فضایی مخصوص نداشته و می توانند در جای کوچکی نیز جای داده شوند.
تعمیر چیلر تراکمی
در صورت نیاز به تعمیر چیلر تراکمی میتوانید با متخصصان چیلر تهویه تماس تلفنی داشته باشید تا شما را راهنمایی کنند.
دسته بندی چیلرها براساس نوع کمپرسور
در بالا چیلر ها را در سه دسته بزرگ تقسیم بندی نمودیم، ولی هر یک از این تقسیم بندی ها نیز دارای چهار دسته فرعی از تقسیم بندی می باشند که این تقسیم بندی فرعی بر اساس نوع کمپرسور هر یک از این چیلرها می باشد. به عبارت ساده تر هر چیلر می تواند از یکی از این چهار مدل کمپرسور بهره ببرد.
- کمپرسور های رفت و برگشتی
- کمپرسور های سانتریفیوژی
- کمپرسور های اسکرو (مارپیچ)
- کمپرسور های جذبی
در ادامه هر یک از این کمپرسور ها را بصورتی مختصر توضیح می دهیم:
کمپرسور های رفت و برگشتی
این نوع از کمپرسور ها را اصطلاحا کمپرسورهای رفت و برگشتی می نامیم. در این مدل از کمپرسور ها از میزان مبرد کمتری استفاده شده ولی با این حال میزان فشار هوای بالاتری را نیز به ما تحویل می دهد. به عبارت دیگر این مدل از کمپرسورها از نظر بازدهی در جایگاهی بسیار بالا قرار دارند.
کمپرسور های سانتریفیوژی
این مدل از کمپرسور ها در هر مدل چیلری که به کار گرفته شوند، بهترین بازدهی را به همراه خواهند داشت، این مدل از کمپرسور ها معمولا در صنایع به کار گرفته می شوند، آن ها به میزان مبرد اندکی نیاز داشته، حجم هوای زیادی را جابجا کرده و در عین حال فشار تولیدی آن ها در حداقل ممکن خواهد بود.
کمپرسور های اسکرو (مارپیچ)
در صنعت تهویه مطبوع، با پیشرفت تکنولوژی نسل جدیدی از چیلر های تراکمی که در آن سیال با کمک کمپرسور اسکرو متراکم می شود، ساخته شده است. در کمپرسور اسکرو، فرآیند تراکم توسط روتور انجام می پذیرد. به خاطر همین استفاده از کمپرسور اسکرو یا به قول معروف کمپرسور مارییچ است که در سیکل تبرید چیلر ها تحولی بسیار عظیم رخ داده است، به نوع چیلر هایی که در آن ها از کمپرسور اسکرو استفاده می شود، از نام چیلر اسکرو نیز برای آن استفاده می نمایند. در کل امروزه بهترین نوع کمپرسور همین کمپرسور اسکرو نام دارد و در ترکیب با انواع چیلرها که در بالا از آن ها یاد کردیم، چیلر تراکمی اسکرو نسبت به سایر انواع چیلر دارای مزایای به مراتب بیشتری می باشد.
کمپرسور های جذبی
برخلاف سه مدل کمپرسوری که در بالا به اسامی آن ها اشاره نمودیم و توضیحاتی مختصر در رابطه با شرح کار هر یک ارائه نمودیم، نوبت به ارائه توضیحاتی در خصوص کمپرسور های جذبی رسیده است. برخلاف سه مدل کمپرسوری که در بالا به آن ها اشاره نمودیم، باید در این جا این نکته را یاد نماییم که در اصطلاح فنی به سه مدل کمپرسوری که در بالا به آن ها اشاره کردیم، همگی کمپرسورهایی مکانیکی محسوب می گردند. زیرا تمامی آن ها به وسیله یک موتور الکتریکی عمل کرده و با بخار کار می نمایند و در تمامی آن ها نوعی توربین به کار گرفته شده است. در حالی که کمپرسور جذبی به هیچ وجه به این صورت عمل ننموده از یک منبع گرمایی به جای بخار استفاده می نماید. از نظری دیگر، این مدل کمپرسور همانند سایر انواع کمپرسور ها دارای اجزایی دوار نمی باشد.
اجزای چیلر تراکمی صنعتی
یک چیلر تراکمی صنعتی در بردارنده 4 جزء اصلی می باشد که به کمک آن ها عمل خنک سازی یا همان تبرید را برای ما به انجام خواهد رسانید. در واقع برای انجام عمل تبرید در این سیستم (چیلر تراکمی صنعتی) ماده مبرد یا همان خنک کننده لازم است تا از این چهار جزء عبور کرده تا بتواند وظیفه خنک سازی هوا را به نحو احسن به انجام برساند. قطعات یا اجراء یک چیلر تراکمی صنعتی عبارتند از:
- اواپراتور
- کمپرسور
- کندانسور
- شیر انبساط
نکنه: در تمامی انواع چیلر ها همیشه اواپراتور در میزان دما و فشاری به مراتب کمتر از دما و فشار کندانسور کار می نماید.
روش کار چیلر (به جهت آشنایی با تعمیر چیلر)
در بیشتر کاربرد هایی که ما معمولا از فرایند های خنک سازی به کار می گیریم، یک سیال که ما در این جا نام آن را ماده مبرد یا همان ماده خنک کننده گذارده ایم، بوسیله کار کردن پمپ سیرکوله در سیستم به گردش در خواهد آمد. این ماده خنک کننده یا همان مبرد از داخل چیلر وارد سیستم یا همان لوله های مخصوص گردش گردیده و پس از گرفتن حرارت اتاق و جذب آن به خود، مجددا وارد ساختمان اصلی یا همان قسمت اصلی چیلر می گردد.
آشنایی با طرز کار چیلر ( به منظور تعمیر چیلر)
در این فرایند همان طور که در سطور بالاتر عنوان گردید، حرارت بوسیله همین ماده مبرد از فضای داخلی محیط گرفته شده و با خود به داخل ساختمان اصلی چیلر برده می شود. در داخل چیلرها مبرد یا همان ماده خنک کننده همیشه تابع قوانین شیمی می باشد، یعنی دائما از حالت مایع با گرفتن حرارت به گاز تبدیل گردیده و سپس مجددا با از دست دادن حرارت به مایع تبدیل می شود. در واقع تمامی فرایندی که در داخل یک سیستم چیلر به وقوع می پیوندد تابع قوانین شیمی یا همان قوانین تراکم و تغییر فاز در شیمی می باشد. حال کمی اطلاعاتی علمی تر را در خصوص فرایند هایی که در داخل چیلر برای خنک سازی محیط به وقوع می پیوندد را برای شما عنوان می نماییم. در یک چیلر ماده خنک کننده (مبرد) با گرفتن حرارت محیط داخلی، دمای خود را بالا برده و به این ترتیب تغییر حالت می دهد، یعنی از مایع به گاز تبدیل می شود، و سپس به سمت چیلر بازگشته و وارد آن می شود، در این جا به کمک اتقاقات و فرایندهایی که رخ می دهد حرارت خود را از دست داده و مجددا به فاز مایع خود باز خواهد گشت.
قوانین شیمی در طرز کار چیلر
در حالت کلی که اصل خنک سازی محیط نیز براساس آن صورت می گیرد، یعنی تبدیل گاز به مایع، تماما در داخل دستگاهی به نام اواپراتور صورت خواهد پذیرفت. در اصطلاح علمی به تبدیل فاز گازی به فاز مایع به اصطلاح تبرید می گویند. در واقع اواپراتور وظیفه اش ترکیب کردن گاز مبرد با مایع ای کم فشار است. سپس از اواپراتور مبرد ما خارج گردیده و حال که تبدیل به گازی پر فشار شده است وارد کندانسور شده در آن جا حرارت خود را از دست داده و به صورت مایعی ای پرفشار مجددا وارد چیلر شده و از آن جا نیز مجددا وارد سیستم می گردد به فاریند تبدیل گاز به مایع در اصطلاح تبرید کردن می گویند. در رابطه با تخلیه فشار مایع باید عنوان نمود که همان طور که در پاراگراف بالا عنوان شد، مایعی ای که از کندانسور خارج می گردد، مایعی ای پر فشار محسوب می گردد، به همین خاطر لازم است تا فشار آن گرفته شده و به صورت مایعی ای کم فشار در درون سیستم به حرکت در آید، برای این کار وسیله ای به نام شیر انبساط در نظر گرفته شده است. یعنی مایع پرفشار که از کندانسور خارج می گردد، مستقیما وارد شیر انبساط شده و در داخل آن فشار خود را از دست داده و در نهایت به صورت مایع ای کم فشار مجددا وارد سیستم می گردد. با استفاده از همین اصول و تاکتیک ها است که به راحتی و تنها با گردش مایع مبرد در داخل فضای محیط داخلی ای که چیلر وظیفه خنک سازی آن را دارد حرارت محیط گرفته شده و به بیرون منزل منتقل می گردد، و این چرخه تا زمانی که چیلر در حال کار کردن است به طور مرتب ادامه خواهد یافت.
انواع کندانسور (تعمیر چیلر)
حال که نوع و طرز کار چیلر را متوجه شدید، نوبت به معرفی کندانسور می رسد. در کل تمامی چیلر ها تنها دارای دو نوع کندانسور می باشند. الف) کندانسور آب خنک ب) کندانسور هوا خنک
کندانسور هواخنک
یک کندانسور هوا خنک از هوای محیط برای خنک کردن و کندانس کردن گاز مبرد گرم استفاده می کند. این کندانسور هم می تواند در درون چیلر نصب شود و هم می تواند در بیرون آن نصب شود اما چه در داخل سیستم قرار گرفته باشد و یا در خارج آن نصب شده باشد، در نهایت حرارت را از چیلر به هوا منتقل می نماید.
کندانسور آب خنک
در کندانسور آب خنک همیشه از آب به عنوان ماده مبرد استفاده شده و این آب است که پس از گردش در داخل سیستم و جذب حرارت محیط، گرم شده و وارد مخزنی به نام برج خنک کننده می شود. در این برج خنک کننده که قطعه ای است که در داخل چیلرهای دارای کندانسور آبی قرار دارد و بس، آب در بردارنده حرارت از محیط گرفته شده مجددا خنک شده و گرما یا حرارت خود را تحویل محیط خارجی می دهد.